Gisteren fotograferen. Morgen exposeren. Hoe oud nieuw kan worden.

Gezocht: Vlaamse Interieurs

Enkele maanden geleden begon ik aan mijn persoonlijk project “Vlaamse Interieurs”. Hiermee wil ik de “oervlaamse” interieurs vastleggen die deel uitmaken van het Vlaamse Erfgoed. Dit gaat vooral om de Vlaamse bevolking die al 30, 40 jaar of langer op dezelfde plaats woont en waar elk element (postuurke, foto’s, kruisjes, etc) zijn eigen vaste plaats heeft. Deze generatie  verdwijnt in een snel tempo. Daarom wil ik zo snel mogelijk die Vlaamse elementen en gewoonten in beeld vastleggen. Ik gebruik een “oude” camera van groot formaat om levensgrote prints te maken. Zo kan later iedereen in het interieur stappen en alle details ontdekken.

Ik ben nog altijd op zoek naar huizen die kunnen bijdragen aan dit project. Onderaan vind je enkele voorbeelden. Als je een café, winkel of andere leefruimte kent, dan is dat ook heel welkom. Ik zorg ervoor dat iedereen zeker een print van hun foto ontvangt. Als je familie, buren of kennissen kent met zo’n interieur, aarzel dan niet om mij te contacteren! Via e-mail evyraes@mac.com of gsm 0485 59 24 58.
Dit project wordt ondersteund door het Fotografiemuseum in Antwerpen en Volkskunde Vlaanderen.
 
VLI Woonkamer met TV
VLI Keuken met koe
VLI woonkamer
VLI Woonkamer met worstjes
Advertisements

4 responses

 1. Gewoon rondrijden in de dorpen op de Vlaamswaalse grens en aanbellen. Wat je daar allemaal aantreft is geniaal. Of in volkscafé’s contacten leggen en dan die personen volgen naar hun ‘schitterende’ woonplaatsen. Ik zou de bewoners, het belangijkste aspect van het interieur, ook integreren in de foto’s. Tot zover enkele spinsels.

  March 17, 2009 at 9:56 am

 2. britt

  ben wa fan van het hangend vlees! en ook van de koeienstal door de deur. echt mooie fotos zus!

  April 3, 2009 at 10:14 pm

 3. superprojectje..

  July 17, 2009 at 8:10 am

 4. laikaschuoler

  leuk dat ik dit vind, ik ben namelijk bezig met mijn eindwerk en daar ga ik ook gebruik maken van de echte vlaamse interieurs! weet ook niet direct hoe beginnen, vandaar veel rondrijden en aanbellen.. die tip hebben ze mij ook gegeven

  January 11, 2010 at 7:51 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s